Тестът е създаден от унгарския психиатър Леополд Сонди и чрез него

...
Тестът е създаден от унгарския психиатър Леополд Сонди и чрез него
Коментари Харесай

Този тест на Сонди ще разкрие тъмните ви страни

Тестът е основан от унгарския психиатър Леополд Сонди и посредством него може да извадите нескрито това, което потискате в подсъзнанието си. Психолозите го назовават нашата тъмна страна, тъй като комбинира качества, които не желаеме да притежаваме, само че те са в нас.

За да разберете какви неприятни черти се крият във вашето подсъзнание, погледнете фотографията и изберете изображението на човек, който предизвика най-силно омерзение и боязън във вас.

Тестът е основан на правилото на проекциите, съгласно който ние неумишлено преписваме минусите, които притежаваме и не харесваме, на другите.

Затова в случай че желаете да разберете повече за себе си или за хората към вас, вслушайте се в думите, с които разказват близките, тъй като посредством тях те неумишлено демонстрират по какъв начин се възприемат.

Но това лишава време, а в случай че желаете за няколко минути да се запознаете с тъмната си страна, направете си теста и проверете към кой вид принадлежите.

1. Садист

Вашата тъмна страна е на доминантен човек, който не разрешава на хората към себе си да му опонират и да го командват, а когато това се случи, преструвате се на нечули и невидели, като най-после отново вършиме това, което желаете. Най-вероятно още в детството си сте потиснали сложния си темперамент, тъй като ви е тласкал към бели, а в този момент преглъщате обидите към близките и им спестявате униженията, на които сте способни в краен случай. Вероятно е обаче да вършиме усещане на срамежлив човек, който заема пасивна позиция, когато се появят компликации или неприятни хора към него, само че в случай че чашата прелее, сте склонни да измъчвате и вербално, и физически.

2. Епилептик

Вероятно е да вършиме усещане на добродушен и миролюбив човек, който държи страстите си под надзор, само че в себе си криете крайни пориви на експанзия, яд, импулсивност и нервност. Сигурно изявата на тези усеща ви е основала проблеми в детството и в този момент ги потискате, като показвате пред близките учтиво и благо лице. Околните ви одобряват като човек, който постоянно е подготвен да помогне, не бяга от отговорност и постоянно търси контакт, само че нямат концепция какъв брой пъти сте си представяли мислено по какъв начин ги удряте с някакъв предмет или им крещите до посиняване.

3. Кататоник

Най-вероятно в детството си сте имали прекомерно бурно въображение и това ви е създавало проблеми с родителите. Лесно сте губели връзка с действителността и по тази причина сте почнали да потискате фантазиите си. Когато останете сами обаче, сте склонни да си представяте какво ли не, а в случай че някой ви хване да си фантазирате, се засрамвате. Околните ви одобряват като закостенял и свенлив човек, който е на нож с всяко ново и недоказано предписание. Стремите се да се придържате към избрани стандарти и мощно се страхувате, че няма да се впишете. Демонстрирате мощна консервативност и мнителност.

4. Шизофреник

Зад маската на един мощно разговорлив човек, който обича да се обкръжава с хора, вие криете една безмълвна и затворена персона, която си мечтае за малко самотност и отдалеченост от другите. По тази причина огромна част от взаимоотношенията ви с близките са повърхностни, а когато се появят усеща, бягате като демон от тамян. Вътре в себе си усещате, че желаете да сте сами и никой да не ви занимава и по тази причина в случай че някоя връзка стане прекомерно сериозна, бягате от нея. Вероятно е още в детството си да сте изпитвали мощна незаинтересованост и равнодушие във връзка с връзката, само че защото това се смята за недопустимо, почнали сте да се преструвате на свръхобщителен човек.

5. Истерик

В себе си криете човек, който жадува да е център на внимание. Потискате желанието си да сте звездата измежду близките, да се показвате, както и нарцистичните си пориви. Вероятно като дете постоянно сте били наказвани, тъй като сте привличалите внимание с плач и викове, а в този момент сте изтласкали тази своя потребност в подсъзнанието. За близките сте по-скоро спокоен и свенлив човек, който рядко приказва и заема позиция по някой въпрос. Имате мощно омагьосване и не може да останете неусетен, а потребността си от внимание демонстрирате като се обличате стилно и елегантно.

6. Депресивен човек

Дълбоко в себе си криете човек с ниско самочувствие, комплекс за непълноценност и мощно възприятие за виновност. Чувствате се като тъжния смешник, който денем забавлява хората или изслушва проблемите им, а вечер потъва в меланхолията на мощните си страсти. Околните може да ви одобряват бодър, положителен и отстъпчив човек, а вие да се чувствате като неспособен и некадърен. Често приемате ролята на психолог, като се пробвате да се разсеете с непознатите проблеми, с цел да не мислите за своите.

7. Маниак

Може и за близките да сте образец за здравомислие, нерешителност и въздържаност, само че вътре в себе си вярвате, че превъзхождате всички останали. В подсъзнанието ви се крие една свръхвъзбудима персона, която елементарно изпитва екстаз и вдъхновение. Но най-вероятно в детството ви тези страсти са определяни като несъответстващи и за това сте се научили да ги потискате и да не показвате свръхемоционалност пред близките. Стремите се да стоите надалеч от врявата и провокациите, а близките ви одобряват за удобен и разумен човек.

8. Антисоциалният вид

При това психическо положение човек демонстрира най-малко две алтер персони и още като дете вие е било мъчно да заемете съответна позиция. Можете без проблем да видите двете страни на една монета, само че това се е приемало като безволие и по тази причина сте се научили да го потискате. Сега се пробвате изрично да заемете една страна, като, в случай че да вземем за пример сте мъж, се стараете да сте типичния мачо, а в случай че сте жена, демонстрират типичната женственост, тъй като се страхувате, че близките ще схванат, че вие сте и двете.

Източник: sanovnik.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР